Przejdź do głównej zawartości

Posty

Królewski chleb Jagiełły

Autorem oryginalnego przepisu jest właściciel iście  królewskiej kuchni , słynącej z niezwykłej aury  i bogato zróżnicowanego jadła, które tworzy pozytywnie ożywiony  Dwór   Jagiełły.    Wypieczony tym razem w moim własnym piekarniku, ten niezwykle wonny rarytas ma tylko jedną jedyną wadę. Królewski chleb Jagiełły ma tak fenomenalny smak, że można go jeść bez żadnych dodatków, nawet bez masła. Wprost jak ciasto tylko w wersji słonej 😍 

Prażona cebulka

     Używacie w swojej kuchni prażonej cebulki? Ja nigdy tego nie robiłam z uwagi na skład tych kupnych aczkolwiek bardzo lubię ten smak. Potem tylko niezbyt dobrze się czuję, nawet gdy spróbuję odrobinę. Jakiś czas temu wpadłam jednak na pomysł żeby zrobić taką cebulkę własnoręcznie no i proszzzz. Oto mam swoją własną i już odrazu zużytą. Nie ma to jak prażona cebulka własnej roboty czy cokolwiek innego własnoręcznie zrobionego. Na pewno dużo zdrowsze i smaczniejsze i i jakaż radość z wyrabiania i wyrobu samego w sobie 😍