Przejdź do głównej zawartości

Posty

Powrót do korzeni

Cześć Wszystkim!      Za oknem szary i wietrzysty dzień. Mam dziś totalną niechęć do robienia czegokolwiek a do wyjścia z łóżka zmotywował mnie głód. Wstałam więc, zjadłam a potem zrobiłam sobie kawkę żeby pobudzić się do ogarnięcia mieszkania. Niestety, okazało się że kanał SPRZĄTANIE jest dziś zablokowany. Jedyne co udało mi się ogarnąć w tej kwestii to zrobienie "specjalistycznej" mikstury i przeczyszczenie nią kawałka zaśniedziałej miedzianej rury żeby sprawdzić czy w ogóle ten sposób zadziała. Zadziałał pięknie. No więc gdy będę gotowa na tego typu porządki to już wiem jak.  Jednak nie o porządkach chciałam napisać.

Królewski chleb Jagiełły

Autorem oryginalnego przepisu jest właściciel iście  królewskiej kuchni , słynącej z niezwykłej aury  i bogato zróżnicowanego jadła, które tworzy pozytywnie ożywiony  Dwór   Jagiełły.    Wypieczony tym razem w moim własnym piekarniku, ten niezwykle wonny rarytas ma tylko jedną jedyną wadę. Królewski chleb Jagiełły ma tak fenomenalny smak, że można go jeść bez żadnych dodatków, nawet bez masła. Wprost jak ciasto tylko w wersji słonej 😍