Co roku latem robię taką sałatkę i jem na świeżo. Najlepiej smakuje z dużą ilością czarnego pieprzu. Przepyszna!!! W tym roku postanowiłam zaeksperymentować wkładając ją do słoiczka. Ciekawa jestem jak będzie smakować zimą...
Składniki:
500g pomidorów
2 małe cebule
szczypta bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Pomidory umyć, sparzyć i usunąć skórkę oraz nasady szypułek.
Pokroić w małe cząstki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do pomidorów razem z resztą składników. Wszystko dobrze wymieszać i włożyć do słoika. Gotować ok 10min. Wyjąć z wody, postawić do góry dnem i zostawić pod przykryciem aż ostygnie.
Kiedy robię tą sałatkę na świeżo, nie sparzam pomidorów i nie usówam skórki. Po prostu jem jak jest ;).
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz