Składniki:
oliwa z oliwek
masło
masło
2-3 ząbki czosnku lub 2-3 cebule
krewetki
pęczek natki pietruszki
krewetki
pęczek natki pietruszki
3 duże świeże pomidory
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka
bazylia
Przygotowanie:
Krewetki obieramy, czyścimy i płuczemy.
Dostałam kiedyś od znajomego wielką zbitą kulę mrożonych krewetek,
które to właśnie teraz wykorzystałam.
Dostałam kiedyś od znajomego wielką zbitą kulę mrożonych krewetek,
które to właśnie teraz wykorzystałam.
Czosnek obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na odrobinie oliwy.
Z racji tego, że źle na czosnek reaguję, podmieniłam go na 3 cebule:)
Dałam też zamiast zwykłej oliwy, oliwę z oliwek oraz mniej więcej 1/8 kostki masła.
Dodajemy krewetki. Lekko solimy i pieprzymy.
Zamiast pomidorów z puszki, dałam 3 duże pomidory świeże.
Papryczek nie miałam, więc dodałam ostrą paprykę w proszku.
Wsypałam również odrobinę bazylii, która jest świetnym akompaniamentem do pomidorów:)
Kiedy zaczyna się gotować dodajemy koncentrat, posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)
Danie
wyszło wyśmienicie. Lekko ostre, i niesamowicie aromatyczne. Dawno już,
w tym co gotowałam nie czułam nutki "tego czegoś", przez co zawsze
chcesz więcej:):):)
jak stało się i tym razem. Czy ktoś ma jakiś sposób na to by tak się nie działo?
Komentarze
Prześlij komentarz