Sałatka Gyros
Składniki:
4 piersi kurczaka
kapusta pekińska
6 ogórków konserwowych
2 średnie cebule
1 puszka kukurydzy
papryka czerwona
olej do smażenia
2 ząbki czosnku
przyprawa Gyros
Sos czosnkowy:
200 ml jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
200 ml jogurtu naturalnego
4 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Przygotowanie:
Składniki sosu wymieszaj ze sobą.
Składniki sosu wymieszaj ze sobą.
Zupełnie nie rozumiem, po co układa się ją warstwowo, gdy w trakcie nakładania na talerz
i tak się te warstwy rozsypują i wszystko się miesza... Hmmm... :):):)
i tak się te warstwy rozsypują i wszystko się miesza... Hmmm... :):):)
Jako, że wampiry:) czosnku nie jadają, zamiast czosnku starłam cebulkę:)
dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i usmaż na oleju.
Kapustę i paprykę pokrój w cienkie paseczki.
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę, każde w osobnej miseczce.
Układaj wszystkie składniki warstwami w szklanym naczyniu:
cebula, ogórki, kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, sos czosnkowy, kapusta, kurczak.
Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę, każde w osobnej miseczce.
Układaj wszystkie składniki warstwami w szklanym naczyniu:
cebula, ogórki, kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, sos czosnkowy, kapusta, kurczak.
Tu wyczerpały mi się baterie w aparacie:) Musiałam czekać aż mi się naładują,
więc następne zdjęcie zrobiłam już dopiero sałatce w fazie końcowej:)
Zdjęcie na górze:)
Wierzch sałatki posmaruj sosem i przystrój według uznania.
więc następne zdjęcie zrobiłam już dopiero sałatce w fazie końcowej:)
Zdjęcie na górze:)
Wierzch sałatki posmaruj sosem i przystrój według uznania.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz